Skip to content
Menu
Ple Municipal 30/06/2016

L’Ajuntament de Ripollet va celebrar aquest dijous, 26 de maig, una nova sessió ordinària del Ple Municipal. Durant la sessió plenària, es va aprovar una moció presentada per Decidim en la qual demanaven la llibertat de l’activista andalús Andrés Bòdalo. Aquest regidor del consistori de Jaén per Podemos ha estat condemnat a 3 anys i mig de presó per agredir un altre regidor socialista durant una protesta d’un sindicat. La moció va rebre els vots a favor d’ERC-JxR i Decidim, l’abstenció del PSC, i el vot en contra de Ciutadans, PP i CiU.

També es va aprovar, per unanimitat, una segona moció presentada per quasi tots els grups municipals (Decidim, PSC, C’s, ERC-JxR i CiU) en la qual es demanava garantir l’estabilitat de la plantilla de Sorea en cas que es tiri endavant la municipalització del servei d’abastament d’aigua. La moció va arribar a mans de les forces polítiques per Comissions Obreres i els mateixos treballadors, que demanen que es mantinguin els llocs de treball i les seves condicions laborals. Tots els partits van votar-hi a favor.

Malgrat la unanimitat de totes les forces, en aquest punt alguns grups de l’oposició van llençar les seves crítiques més punyents a l’equip de govern. Xavier Peñarando (CiU) va reclamar que es convoqui aviat la Comissió per a la municipalització i que compti amb l’oposició. Víctor Diéguez (PP) també va carregar contra el govern i va afirmar que el temor dels empleats és conseqüència de la manca d’explicacions per part de la regidoria Pilar Castillejo. El Partit dels Socialistes, a través del seu portaveu, Juan Parralejo, va felicitar tots els grups municipals per aquest vot favorable unànime. Tanmateix, va demanar a Castillejo la resolució de l’estudi que ha realitzat l’empresa Congiac, un estudi que hauria d’haver-se presentat el 31 de març i que encara no està enllestit. La regidoria Pilar Castillejo va defensar la gestió d’aquest tema per part del Govern municipal i va recordar que el contracte amb Sorea finalitza definitivament d’aquí a dos anys, ja que legalment no es pot prorrogar més, per tant “és un problema que tard o d’hora s’havia d’afrontar”. Va reconèixer que l’estudi s’ha retardat perquè Sorea va demorar-se una mica en donar algunes dades, però va anunciar que dilluns vinent es reunirà amb els serveis jurídics i tècnics de l’Ajuntament, amb els quals confeccionarà un calendari. A partir d’aquí convocarà els diferents grups municipals per treballar la municipalització del servei d’aigua.

Aprovats tots els punts
A part d’aquestes dues mocions també es van aprovar altres punts de caire més tècnic o administratiu, com ara una modificació d’uns crèdits o la renúncia per part d’un particular d’una parada del mercat municipal. Es va aprovar un permís de compatibilitat demanat per una treballadora municipal, per mantenir la seva activitat de tècnica d’administració amb l’advocacia privada. Va rebre els vots favorables de Decidim, PSC i CiU; l’abstenció d’ERC i PP, i el vot en contra de Ciutadans. També van tirar endavant dues modificacions d’unes partides pressupostàries. Decidim i ERC-JxR van votar a favor; Ciutadans, PP i CiU es van abstenir, i el PSC va votar en contra. També es va aprovar una modificació de tipus organitzatiu, per la qual el futur departament de contractació (que encara no té dotació econòmica) passarà a dependre dels serveis econòmics, quan fins ara ho feia dels serveis jurídics. Decidim va votar a favor, i la resta de grups municipals es va abstenir. Per últim, es va aprovar la renúncia per part d’una particular de la concessió de la parada número 147 del Mercat Municipal. Tots els grups van votar a favor, excepte C’S que es va abstenir.

Precs i preguntes
En el torn dels precs i preguntes, el regidor Fran Sánchez va avançar que es col·locaran dues pilones a la rambla de Sant Esteve, una al costat de la rotonda i una altra a la cantonada amb rambla de Sant Jordi. D’aquesta manera, s’evitarà que els vehicles aparquin en aquests espais i afavorirà el gir dels autobusos. També va explicar, a petició d’alguns partits, que la carpa instal·lada al recinte firal el passat 18 de juny, amb motiu de la Diada LGTBI, es va contractar per motius de seguretat a causa de la previsió de fortes pluges. El regidor va avançar que està negociant amb la Comissió 28 de juny i el Departament d’Igualtat de la Generalitat per cercar aportacions econòmiques o ajudes extraordinàries que serveixin per rebaixar o, fins i tot, assumir aquest sobrecost inesperat, que no va arribar als 6.000 euros. Sánchez, però, va reiterar que es tractava d’un tema de seguretat vers els assistents.

El regidor Oriol Mor, arran una queixa del PSC sobre les seves reiterades absències a les Juntes de Govern, va explicar que no podia, a hores d’ara, anar a aquestes reunions perquè estava treballant. Tanmateix va indicar que s’està negociant amb la seva empresa perquè, a partir de setembre, ho pugui compatibilitzar. Mor va ser molt crític amb els socialistes quan aquests van preguntar, un cop més, com estava el tema de la construcció del 4t institut. Oriol Mor els va recordar que el PSC està representat al Consell Escolar municipal, on ja es va dir en l’última reunió que la Generalitat no té previst en aquest moment tirar endavant aquest equipament. El regidor d’Educació va assenyalar que “no té sentit fer la pregunta al Ple, quan vostès saben perfectament la pregunta”. Mor va defensar aferrissadament la tasca feta per l’equip de govern en defensa d’aquesta reivindicació i va afirmar que, fins ara, no hi havia hagut cap govern municipal compromès amb el 4t institut.

L’alcalde José María Osuna també va anunciar que estava previst que el Casal d’avis obrís durant tot aquest mes d’agost. Al final, però, s’ha decidit fer uns petits treballs de manteniment i tancarà durant la primera quinzena d’agost.

BUSCAR PER DIA

juny 2016
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

BUSCAR PER MES

Arxius