Skip to content
Menu
Ple Municipal 27/10/2016

El Ple Ordinari de l’Ajuntament de Ripollet, celebrat aquest dijous 27 d’octubre, va aprovar per unanimitat una moció de suport al projecte de soterrament de la C-58. La moció, presentada conjuntament pels grups municipals del Partit dels Socialistes, Esquerra Republicana i Ara Decidim, va ser llegida per Lídia Virgil, membre del Fòrum Soterrem l’Autopista. En la moció es demana “refermar com a prioritat el projecte de soterrament”, “reprendre els treballs de la Comissió Municipal pel soterrament”, i fer arribar al Parlament i a la Generalitat la necessitat d’aquesta reivindicació. Tots els grups municipals hi van votar a favor.

Una altra moció que va rebre el suport de tots els grups municipals va ser la presentada pel PSC en la qual demanava, per part de la Direcció General de Transports i Mobilitat, una millora en el servei de la línia E4 Bus Exprés. Tots els representants polítics van coincidir en assenyalar el col·lapse del servei que es viu en hora punta. El regidor de Transport Públic i Mobilitat, Fran Sánchez, va confirmar que la saturació de passatgers es produeix de 7 a 9 del matí, i que han insistit en les diferents reunions en la necessitat d’una major freqüència. Sánchez va avançar que el dia 9 de novembre es reunirà amb Jordi Follia, responsable del Servei Territorial de Transports de Barcelona, al qual informarà sobre l’acord unànime de tot el Ple en aquest sentit.

L’aprovació d’aquestes mocions van ser uns dels pocs punts en què tots els grups es van posar d’acord. El Ple va començar amb la presa de possessió de la nova regidora de Ciutadans, Caridad Pérez. Per altra banda, també es va aprovar la substitució de la regidora no-adscrita Mònica Laborda pel regidor David Fontanals en la Mancomunitat Intermunicipal Cerdanyola-Ripollet-Montcada. La resta de punts també es va aprovar, com ara l’aprovació inicial de l’ordenança per a la prevenció i control dels mosquits.

Per últim, es va aprovar inicialment una modificació puntual del Pla General Metropolità al carrer Verge de Montserrat (a la zona industrial 22A). Amb aquesta modificació es vol, en paraules de l’alcalde José M. Osuna, “endreçar els solars d’aquella zona, perquè els propietaris sàpiguen què s’hi pot fer” i, a la vegada, preveure futures edificacions, carrers, etc. Es tracta d’una modificació pendent de l’anterior mandat. Es va aprovar amb el vot favorable de la regidora no adscrita, Mònica Laborda, CiU, ERC, PSC i Decidim, i l’abstenció de PP i Ciutadans. Els grups de l’oposició de Convergència i Partit dels Socialistes van retreure l’equip de govern que aquest projecte va ser molt criticat quan la coalició es trobava a l’oposició.

Mocions aprovades
La moció presentada per Ciutadans en la qual reclamava una partida pressupostària per crear un banc de llibres de text, per tal de garantir l’accés de tots els estudiants als llibres i permetre un estalvi en les famílies, també va tirar endavant. Ho va fer amb els vots favorables de C’s, la regidora no adscrita, CiU i PSC, l’abstenció del PP i Decidim, i el vot contrari del Partit Popular.

El Ple també es va posar de costat de la plataforma ‘Trans*forma la salut’, que va ser present al Ple. Ara Decidim va presentar una moció de suport per aquesta entitat, que treballa per crear un canvi de sistema sanitari que no estigmatitzi el col·lectiu transsexual. La moció va aprovar-se amb els vots de Decidim, Mònica Laborda, Esquerra Republicana, Ciutadans i Partit dels Socialistes. Convergència i PP es van abstenir.

Abans que la regidora no adscrita Mònica Laborda presentés la seva moció en contra de la LOMCE, l’alcalde va anunciar que l’equip de govern també anunciaria una moció alternativa. El secretari de la sala va avalar que es presentessin totes dues mocions i que els grups municipals escollissin entre totes dues, si és que s’aprovaven. Finalment, es va aprovar la moció de la regidora no adscrita amb els vots de CiU, C’s i PSC. ERC va votar a favor de la moció de Decidim, i el PP es va abstenir. PSC, CiU i PP van endurir el discurs en retreure l’equip de govern que utilitzessin el Ple per enfrontar-se a la regidora no adscrita, presentant una moció pràcticament igual.

ERC va presentar una moció de suport a la iniciativa ‘Anem a mil’, que aposta per un salari mínim de 1.000 euros, que també va rebre el suport majoritari del Ple. Els vots favorables van ser d’Esquerra, Mònica Laborda, Convergència, PSC i Ara Decidim. PP es va abstenir i Ciutadans va votar-hi en contra. Malgrat tot, tant el convergent Xavier Peñarando com la 1a tinent d’alcalde Pilar Castillejo van coincidir a assenyalar que cap treballador municipal, fins i tot els externs, té un sou inferior als mil euros.

Unanimitat en defensa de l’hospital Ernest Lluch
En el torn de precs i preguntes, l’alcalde José M. Osuna va avançar que la setmana vinent es trobaran els alcaldes del Vallès amb el conseller Antoni Comín per saber més detalls de la suposada compra de l’Hospital General de Catalunya. L’alcalde va anunciar que faria extensiu al conseller el rebuig de tots els grups a la no construcció de l’Hospital Ernest Lluch. La intenció de l’alcalde era presentar una declaració conjunta de tots els grups demanant la construcció de l’Hospital. Malgrat el consens majoritari, no es va arribar a concretar aquest text, però tots els grups van manifestar estar-hi d’acord.

En aquest mateix torn, el regidor de Medi Ambient Ramiro Moldes va aclarir les diferents actuacions que s’estan duent a terme als parcs ripolletencs, com ara col·locar rètols advertint d’actes sancionables. L’alcalde José M. Osuna va aprofitar el seu torn per resumir algunes accions. Per exemple, va explicar que s’han establert algunes zones de càrrega i descàrrega específiques per a establiments comercials, ja que la manca de places d’aparcament provocava l’ocupació de guals, amb les consegüents queixes dels veïns. Osuna també ha assenyalat el suport que dóna als veïns de Can Tiana vers la futura construcció d’una benzinera. L’alcalde va indicar que “l’Ajuntament no volem la benzinera”, com tampoc hi està a favor l’Ajuntament de Cerdanyola. Osuna va expressar la seva esperança que l’empresa de la benzinera comença a ser conscient del rebuig majoritari i que, finalment, es replantejaran el seu projecte i el retiraran.

BUSCAR PER DIA

octubre 2016
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

BUSCAR PER MES

Arxius