El 7è Art De Talia 28/10/2013

El 7è art de Talia. Featured Image

Programa núm. 418

  • ANIVERSARIS: Dia 31/10 es compleixen 20 anys de la mort de Federico Fellini. Aniversaris en el  2013 de films seus: 40 anys de l’estrena de Amarcord, 30 anys de l’estrena de E la nave va, 35 anys de l’estrena d’Ensayo de orquesta i 50 anys de l’estrena de Fellini 8 ½. 95 anys de l’estrena del musical de Broadway Ladies First de George Gershwin. 65 anys estrena a Broadway i 55 estrena a Londres del musical Where’s Charley? De Frank Loesser. Avui centenari del naixement del director Peter Glenville.. 50 anys de l’estrena del film Le mépris /El desprecio.
  • ESTRENES DE TEATRE: Comentari de les obres: Terra de ningú (de Harold Pinter, Dir. Xavier Albertí – TNC-Sala Petita), Woyceck, ou l’ebauche du vertige (adaptació coreogràfica de Josef Nadj, a partir de la obra de Georg Buchner, Teatre de Salt, Temporada Alta Girona), Reposició de Barcelona (de/dir. Pere Riera, Teatre Goya Codorniú), B.Flowers (espectacle de dansa de la Cia.Marta Carrrasco, Teatre Tantarantana), BITS (de/dir. El Tricicle – Teatre Poliorama). Inici període votacions Premis Butaca de Teatre. Repàs cartellera teatral de Barcelona.
  • L’HORA DELS ADÉUS: Mort de Manolo Escobar, Amparo Soler Leal, Ed Lauter, Lou Reed i Gianni Ferrio
  • ESTRENES DE CINEMA: Films estrenats i no vistos: Buenaventura Durruti, anarquista, Come, duerme, muere; Cuerpos especiales; El camino de vuelta; Michael H.Profesion director Critiques dels films: La vida de Adèle (Abdellatif Kechiche), Tots volem el millor per a ella (Mar Coll), Footnote (Pie de pàgina) (Joseph Cedar), La mirada del amor (Arie Posin); Una cuestión de tiempo (Richard Curtis): Vistos però no comentats: Grand Piano i Insidious Capítulo 2. Valoració Fiesta del Cine. Palmarés de la Seminci i repàs de la cartellera: Cerdanyola, Sant Cugat, Verdi Kids, Filmoteca, XXXII Festival de Cine de Terror de Molins de Rei i diferents celebracions Nit de Halloween; El Prado de Sitges, Icaria, Phenomena.
  • TEMES MUSICALS:  De les bandes sonores originals dels films següents (1 tema de cada): Amarcord, Fellini8 ½ i Ensayo de orquesta (música de Nino Rota), E la nave va (música de Gianfranco Plenizio); Un beso en el puerto (cançó idem, cantada per Manolo Escobar), Las bicicletas son para el verano (música de Francisco Guerrero), El desprecio (música de Georges Delerue); Beckett (música de Laurence Rosenthal), La noche de Halloween (música de John Carpenter), Pesadilla en Elm Street (música de Charles Bernstein). Cançó Parole,parole (composta per Gianni Ferrio, cantada per Mina). Del musical Ladies First: cançó: The Real American Folk Song  (música George Gershwin, lletra Ira Gershwin, cantada per Ella Fitzgerald). Del musical Where’s Charley? (original London Cast, música i lletra Frank Loesser, 5 temes).