El 7è Art De Talia 03/02/2014

El 7è art de Talia. Featured Image

Programa num. 429

  • ANIVERSARIS: Avui fa 55 anys de la mort dels cantants Buddy Holly i Richie Valens. 50 anys de les estrenes teatrals: After the Fall (Després de la caiguda) d’Arthur Miller a Broadway, i Maria Rosa  d’`Àngel Guimerà (per Núria Espert, a Barcelona).
  • ESTRENES DE CINEMA: Films no vistos: Ignasi M. ; Into the Mind, Jack Ryan: operación sombra; El somni dels herois i 20 años no importan. Crítiques dels films: Presentimientos (Santiago Tabernero); La Venus de las pieles (Roman Polanski), La gran estafa americana (David O. Russell) i Al encuentro de Mr. Banks (John Lee Hancock).  Resum Premis Gaudí del cinema català. Tots volem el millor per a ella (a Cerdanyola), La plaga (als Boliche).
  • L’HORA DELS ADÉUS:Mort de Philip Seymour Hoffman; Juanita Moore, Alicia Rhett, Roger Lloyd Pack; Russell Johnson, Aiché Anna; Alexandra Bastedo, James Avery, Maximiliam Schell; Riz Ortolani, Claudio Abbado, Eli Cabrero, Bernard M. Glasser, Run Run Shaw, Carlo Mazzacurati, Miklos Jancsó i Saul Zaentz.
  • ESTRENES DE TEATRE:  Critiques de les obres: Per un sí o per un no (de: Nathalie Sarraute. Dir. Ramon Simó. Sala Muntaner): Un enemic del poble (d’Henrik Ibsen. Adaptació de Juan Mayorga. Dir. Miguel del Arco. Teatre Lliure – Sala Fabià Puigserver) + Exposició Anna LIzaran en les dues seus del Teatre Lliure a Barcelona. El critico (Si supiera cantar, me salvaría) (de Juan Mayorga. Dir.: Juan José Afonso. Teatre Borrás); La gran duquessa de Gerolstein (operetta buffa de Jacques Offenbach. Dir.: Víctor Álvaro.Teatre Gaudí).  Notícia. Roger Pera abandona Germans de sang per malaltia. Pendent de comentar: 1 jeta y dos jefes, Translations i Dones com jo.
  • TEMES MUSICALS:1 tema de les bandes sonores originals dels films següents: El Rolls-Royce amarillo, Este perro mundo (Mondo cane) i Hermano Sol, Hermana Luna (totes música composta per Riz Ortolani); Los idus de Marzo (música de Alexander Desplat), Vencedores o Vencidos (o El Juicio de Nuremberg) (música d’Ernest Gold), A propósito de Mr. Banks (tema de Thomas Newman, banda sonora nominada a l’Oscar + cançó: Let’s Go Fly a Kite (de Richard i Robert M. Sherman, cantada per intèrprets del film, inclosa Emma Thompson. Originàriament pertany a la Banda sonora de Mary Poppins). Alguién voló sobre el nido del cuco (2 temes. Música de Jack Nitzsche). Cançö: La Bamba (cantada per Richie Valens). Operetta La gran duquessa de Gerolstein (música de Jacques Offenbach, lletra de Ludovic Halevy – 5 temes, versió original francesa, alguns interpretats per la soprano Felicity Lott),