El 7è Art De Talia 24/02/2014

El 7è art de Talia. Featured Image

Prograna Núm. 432

  • ANIVERSARIS: 25 anys de l’estrena a Broadway del musical Jerome Robbin’s Broadway; 100 anys de l’estrena de l’opera Cleopatre de Jules Massenet. Aniversaris de 1899 (fa 115 anys: naixement de: Alfred Hitchcock, Humphrey Bogart, Lya de Putty, John Gilbert, Fred Astaire, Gale Sondergaard, Noel Coward, George Cukor, Pat O’Brien, Evelyn Brent i James Cagney. 75 anys de la mort del poeta Antonio Machado.
  • ESTRENES DE CINEMA: Films no vistos: El medallón perdido: las aventuras de Billy Stone; Two Years at Sea; Xingú: la misión del Amazonas i Kenu. Crítiques dels films: Al nacer el día (Goran Paskaljevic), La mujer del chatarrero (Danis Tanovic), Her (Spike Jonze), Robocop (Jose Padilha) i Monuments Men (George Clooney): Repàs cartellera:Ripollet, Filmoteca, Phenomena, Xicsnefils, Zumzeig i Cine-Club Sabadell.
  • L’HORA DELS ADÉUS: Mort de Maria von Trapp i Harold Ramis
  • ESTRENES DE TEATRE: Crítiques de les obres: Coaching (de/dir: Ángel Amazares. Teatre Tantarantana). El Principito (a partir de la obra de Antoine Saint-Exupery. Versió i direcció: Roberto Ciulli. Teatre Lliure de Gràcia); L’encarregat (de Harold Pinter. Dir.: Xicu Masó. Espai Lliure); Ocells i Llops (de Josep M. De Sagarra. Dir. Lourdes Barba.TNC-Sala Petita). Cartellera: Barcelona, Parets del Vallès. Nits de música a Ripollet.
  • TEMES MUSICALS: De les bandes sonores dels films següents: The Flesh and The Devil (film 1926, música de Carl Davis per restauració de 1982); Monuments Men (música d’Alexander Desplat); El sueño eterno (música de Max Steiner), Con la muerte en los talones (música de Bernard Herrmann); Ghostbusters (tema idem, per Ray Parker Jr.); cançó Funny Face (del film Una cara con ángel, tema de George i Ira Gershwin, cantat per Fred Astaire). Cançó: Cantares (composta i cantada per Joan Manuel Serrat; lletra de Serrat i Antonio Machado). Del musical: Jerome Robbin’s Broadway: 3 temes: Overture i On the Town (compositors varis). De l’espectacle Noel Coward at Las Vegas: medley de temes, cantats i compostos per Noel Coward. De l’opera Cleopatra  (overtura, música de Jules Massenet).