Skip to content
Menu
El 7è Art De Talia 10/03/2014

EL SETÈ ART DE TALIA –núm. 434

  • ANIVERSARIS 1904 (Fa 110 anys): Estrenes de films com: Le voyage extraordinarie  (Melies) o Parsifal (Edison). Fundació de la productora italiana Titanus. Naixement de les següents personalitats: Cary Grant, Ralph Bellamy, Terence Fisher, Peter Lorre, Anna Neagle, Johnny Weismuller, Edgar G. Ulmer, Val Lewton, Robert Montgomery, Jean Gabin, Greer Garson, Gofredo Alessandrini, Fifi d’Orsay, Dick Powell, Richard Addinsell, John Farrow, Glenn Miller, John Gielgud i Ray Bolger.   85 anys de l’estrena a Broadway del musical Follow Thru.
  • ESTRENES DE CINEMA: Films no vistos: Dog Pound (La perrera), Las aventuras de Peabody y Sherman i 300, el origen de un imperio. Crítiques dels films: Oh, Boy (Jan Ole Gerster), Joven y bonita (François Ozon) i Emperador (Peter Webber). Més comentari de cartellera: Ripollet (Nits de Música: Història del Cinema Musical nord-americà), El Punt (Cerdanyola), Cine-Club Xicsnéfils (Cerdanyola: La Plaga), Cine-Club Sabadell, Phenomena, Filmoteca, Mecal i FEC (Reus).
  • ESTRENES DE TEATRE: Crítiques de les obres:  Tomas Moro. Una utopia (autors varis. Dir.: Tamzin Townsend. Teatre Barts), IQ-100 (de/dir: Ferran Audí. Sala Atrium). Mitad y mitad (de Jordi Sánchez i Pep Anton Gómez. Dir. Pep Anton Gómez. Teatre Condal). Germans de sang (musical de Willy Russell. Dir. Ricard Reguant. Teatre del Raval). Cartellera: Ripollet (Grease, Amics del Teatre), Barcelona, Teatre del Sol (Sabadell).
  • TEMES MUSICALS: Concerto para trombone e orchestra (Nino Rota), Guardando il Fujiyama (Nino Rota). 1 tema de cadascuna de les bandes sonores originals dels films següents: Il Bidone (Almas sin conciencia, de Nino Rota, producció Titanus); Charada (Henry Mancini, per a Cary Grant), Cançó: Quand on s’promene au bord de l’eau (film La Belle equipe, 1936, cantada  per Jean Gabin), cançó: Best That You Can Do (del film Arthur, el soltero de oro, música de Burth Bacharach; lletra de Carole Bayer Sager, P.Allen i Christopher Cross, cantada per C.Cross, Oscar millor cançó 1981. Tema per a John Gielgud), cancó: Je suis moi (cantada per Françoise Hardy, inclosa a la banda sonora del film Joven y bonita), cançó: The Dream Is Over (del film: The Little Damozel, 1933, composta per Noel Cöward, cantada per Anna Neagle). I dels musicals següents: Flowers for Algernon (original London cast, tema: Charlie and Algernon, música de Charles Strousse, lletra de David Rogers, cantada per Michael Crawford). Cançó: Button Up YOur Overcoat (del musical Follow Thru, composta per Ray Henderson, B.G. Sylva i Lew Brown, interpretada per Golden Gate Orchestra (1929). Del musical: Germans de sang (muntatge de Barcelona 1994, temes: Introducció i Marilyn Monroe i Avui fa bó (música de Willy Russell. Adaptació catalana d’Albert Mas Riera. Temes cantats per Àngels Gonyalons, Joan Crosas i companyia).

BUSCAR PER DIA

març 2014
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

BUSCAR PER MES

Arxius