El 7è Art De Talia 05/05/2014

El 7è art de Talia. Featured Image

EL SETÉ ART DE TALIA – num. 440

  • ANIVERSARIS: 50 anys de l’estrena a Broadway del musical: Anyone Can Whistle. Avui fa95 anys de l’estrena a Broadway del musical: She’s a Good Fellow. Aniversaris de 1914 (centenaris, 2ª part): Films mes destacats, debuts (Cecil B. De Mille, Theda Bara, Charles Chaplin, Gloria Swanson, Rodolfo Valentino….); naixements de: Woody Stroode, Harold Russell, John Ireland, Arthur Kennedy, Hedy Lamarr; Pietro Germi, Desmond Llewellyn, Kenneth More, Louis de Funés, Jack Cardiff, Lilly Palmer i Tyrone Power (avui fa 100 anys del naixement de Power).
  • ESTRENES DE CINEMA:  Films no vistos: El silenci del jonc; La tropa de trapo en la selva del arco iris; My Summer of Love; No se acceptan devoluciones i Gangs of Wassaypur,Part 2. Crítiques dels films següents:  Tren de noche a Lisboa (Bille August); Mejor otro día (Pascal Chaumeil); Matterhorn (Dierekik Ebbinge), La vida inesperada (Jorge Torregrosa), Carmina y Amén (Paco León), El gran cuaderno (Janos Szasz), The Lunchbox (Ritesh Batra), 9 meses de condena (Albert Dupontel); Molière en bicicleta (Philippe Le Guay); Divergente (Neil Burger); Aprendiz de gigoló (John Turturro); The Amazing Spider-Man: El poder de Electro (Marc Webb) i Río 2 (Carlos Saldanha).  Repàs cartellera: Cine-Clubs Xicsnefils de Cerdanyola, Cine-Club UES de Sabadell, Cine d’autor a Sant Cugat; Cinemes Melies; Filmoteca, Zum-zeig (Cicle Eddie Saeta), Cinema francès inèdit als Verdi. Altres: Final Festival D’A i Dia Mundial Star Wars i anunci repartiment VII entrega.
  • ESTRENES DE TEATRE:  Crítiques de les obres: Gust de cendra (de Guillem Clua; dir.: Josep Sala. Sala Muntaner); El pes del plom (de i dir.: Aleix Fauró i Isis Martín. Sala Beckett). Losers (Perdedors) (de/dir.: Marta Buchaca. La Villarroel).  Recital de Angela Denoke  amb temes de Kurt Weill al Liceu. Cartellera: Ripollet: Les veus del País Valencià (teatre Auditori); Barcelona, Sant Cugat, Cirque Eloizé. Altres: 25 anys del Festival de Titelles de Lleida.
  • TEMES MUSICALS:  Bandes sonores originals dels films  següents, 1 tema de cada: Samson y Dalila (música de Victor Young, per a HedyLamarr); La condesa descalza (música de Mario Nascimbene, per a Jack Cardiff); Captain from Castille (música de Alfred Newmam, per a Tyrone Power), The Amazing Spider-Man: el poder de Electro (música de Hans Zimmer, dos temes); 1 cançó de Río 2. Del musicals: Anyone Can Whistle (música i lletres: Stephen Sondheim, tres temes: The Miracle Song (cantada per Angela Lansbury, original Broadway cast); There Won’t Be Trumpets (cantada per Bernardette Peters, gravació del Carnegie Hall, 1995) i Anyone Can Whistle (cantada per Lee Remick, original Broadway cast). Del musical: She’s a Good Fellow  (cançó: The Bullfrog Patrol. Música: Jerome Kern; lletra:Anne Caldwll). Del musical:  Knickerbocker Holiday, cançó: September Song (música Kurt Weill, lletra Maxwell Anderson, cantada per Angela Denoke).