El 7è Art De Talia 29/09/2014

El 7è art de Talia. Featured Image

EL SETÈ ART DE TALIA – num. 450 – Data d’emissió: 29-9-2014

  • ANIVERSARIS: 80 anys de Sofia Loren i Brigitte Bardot, 50 anys de Clive Owen i Monica Bellucci. 78 anys de Julie Andrews
  • RECORDS MUSICALS: Records musicals per les morts l’estiu passat de Elaine Stritch, Lauren Bacall i Robin Williams.
  • ESTRENES DE TEATRE:  Crítiques de les obres: Woyceck (de Georg Büchner. Adaptació i direcció: Marc Rosich. Sala Beckett). El lloc (de/dir.: Jorge-Yaman Serrano. Sala Flyhard). M.A.R.I.L.U.L.A (de Lena Kistsopoulou. Dir.: Josep Maria Mestres. La Seca-Espai Brossa). Sunset Park (de Paul Auster. Adaptació i direcció: Ivan Campillo. Teatre Gaudí). Desde Berlín. Tributo a Lou Reed (de Juan Villoro, Juan Cavestany i Pau Miró. Dir.: Andrés Lima. Teatre Romea). 1714. Crònica d’un setge (de/dir.:  Macià G. Olivella. Música de Ferrán González. Teatre Regina). Breus comentaris (per estar fora de cartell) de: Tothom diu que està bé (de Dani Amor. Dir.: Daniel J. Meyer. Teatre Gaudí). Il barbiere di Seviglia (òpera de Gioachino Rossini. Dir.:;Joan Font. Gran Teatre del Liceu). Repàs cartellera teatral: Barcelona, Sant Cugat del Vallès. Inici Festival Temporada Alta de Girona. Varis
  • ESTRENES DE CINEMA: Films no vistos: Fase 7, Costa da Morte; Mai es tan fosc; Baikonur; Boy Eating the Bird’s Food; SacroGa; Dos metros de esta tierra; La danza de la realidad; Un viaje de 10 metros; El corredor del laberinto; Así en la tierra como en el infierno i Si decido quedarme. Crítiques dels films: La isla mínima (Alberto Rodriguez); El secuestro de Michel Houellebecq (Guillaume Nicloux); Yves Saint Laurent (Jalil Lespert); Mea culpa (Fred Cavayé), God Help the Girl (Stuart Murdoch); La gran seducción (Don McKellar) i Joe (David Gordon Green).  Comentaris sobre. Palmarés del Festival de Cinema de Sant Sebastià. Inici del Festival de Cinema Fantàstic de Sitges. Casament de George Clooney. Cartellera: Cerdanyola (El Punt i Xicsnefils); Cinemes Texas, Maldà, Mélies i Zumzeig. Cine Club de Clàssics del Icaria. Cinema Francès al Verdi. Biblioteca Xavier Benguerel. Filmoteca.
  • L’OPINIÓ DE RAMON OLIVER: Comentari del film La entrega de Michael R. Roskam. Comentari de la sèrie televisiva Broadchurch i del seu protagonista David Tennant. Informació sobre la transmissió de l’obra Richard II als Icària (7/10)
  • TEMES MUSICALS: Dels musicals següents: Follies in Concert (tema Broadway Baby) i Company (tema The Ladies Who Lunch).Tots dos composats per Stephen Sondheim i cantats per Elaine Stritch (original Broadway cast). Del musical: 1714. Crònica d’un setge (de  Macià G. Olivella. Música de Ferrán Gonzàlez: temes: Barcelona 1700; Tractat d’Utrecht, Aquesta terra i El baluard de Santa Clara. De les bandes sonores originals dels films següents: El club de los poetas muertos (música Maurice Jarre), Tener y no tener (música de Franz Waxman) i El sueño eterno (Música de Max Steiner) (un tema de cada).