El 7è Art De Talia 13/10/2014

El 7è art de Talia. Featured Image

FITXA EL SETÈ ART DE TALIA – núm.452 – data d’emissió: 13-10-2014

  • ANIVERSARIS: 85 anys de l’estrena a Broadway del musical Show Girl de George Gershwin. Aniversaris de 1964 (50 anys): 1ª part: Films americans destacats. 35 anys de la mort de Jacques Brel.
  • RECORD DEL COMPOSITOR KEN THORNE (mort l’estiu 2014).
  • L’ENTREVISTA DEL DIA: Entrevista amb el director català Ventura Pons arran de la nova apertura de les 4 sales dels cinemes Texas de Barcelona.
  • ESTRENES DE TEATRE: Crítiques de les obres: La extraña pareja (de Neil Simon. Dir. Angel Alonso. Teatre Condal). One-Hit Wonders (Cia. Sol Picó de Dansa. Dir. Sol Picó i Ernesto Collado.Mercat de les Flors). Mar i Cel (obra d’Àngel Guimerà. Adapt. Xavier Bru de Sala. Música Albert Guinovart. Dir. Joan Lluís Bozzo. Cia. Dagoll Dagom. Teatre Victòria). Cartellera: Ripollet, Sant Cugat, Viladecans, Barcelona,Temporada Alta (Girona). Òperes a Cinesa,Icària i Boliche.
  • ESTRENES DE CINEMA: Films no vistos: A escondidas; Así nos va; Blanca como la nieve,roja como la sangre; Amarás al prójimo; One Direction: Where We Are; Mi vida ahora; Winter Sleep (Sueño de invierno); Annabelle i Nicky:aprendiz de bruja. Crítiques dels films: Dioses y perros (David Marqués), El veredicto (Jan Verhoyen); El corredor del laberinto (Wes Ball), La danza de la realidad (Alejandro Jodorowsky) i Perdida (David Fincher).   Cartellera: Ripollet, Xicsnefils de Cerdanyola, Cine-Club UES, Sabadell, Cine-Club Icària, Filmoteca, Anima’t, Festival Cinema Colombià. Palmarés Festival de Sitges.
  • TEMES MUSICALS: De les bandes sonores dels films següents (1 tema de cada): Superman III (música de Ken Thorne); Lassiter (música de Ken Thorne); Surt el sol a Edimburg (Amanece en Edimburgo) (tema: Should Have Been Loved, de The Proclaimers);  Dr. Strangelove (o Teléfono rojo?, Volamos hacia Moscú) (música Laurie Anderson); Marnie, la ladrona (música Bernard Herrmann). Lola (2 temes: Roland Revé i Chanson de Lola). Música Michel Legrand.Lletra Agnès Varda. Cancó cantada per Jacqueline Danno).  Tema: Ne me quitte pas (cantada per Jacques Brel). Musicals: Mar i Cel (temes: No estàs sola i Himne dels pirates (música Albert Guinovart, lletres. Xavier Bru de Sala. Gravació muntatge 2004). Show Girl (temes: Liza cantat per Al Jolson, i Do What You Do, cantat per Chris de Burg.Música George Gershwin, lletres Ira Gershwin)