Skip to content
Menu
Ple Municipal 02/07/2015

El primer Ple del nou govern municipal, de caràcter extraordinari per a l’organització política, va aprovar per unanimitat que les sessions plenàries continuaran tenint lloc el darrer dijous de mes i també la creació de les comissions informatives i de comptes. Igualment, va tenir suport unànime la proposta d’assignacions als grups, que seran de 500 euros al mes per a cadascun dels sis partits i 100 euros per regidor que tinguin. En el cas de Decidim, anirà tot al seu partit.

En canvi, es van retirar de l’ordre del dia els punts 5 i 6, relatius a les retribucions als regidors i el repartiment dels representants als òrgans. La intenció de Decidim era crear un nou règim retributiu específic per al govern, amb la dedicació exclusiva de l’alcalde, tres parcials del 50% i cinc del 22%, renunciant al pagament per assistència. La resta de regidors cobrarien per assistència a plens 200 euros i 150 per les comissions informatives. Tot i la negociació in extremis en Junta de Portaveus, que va fer que el Ple comencés mitja hora tard, finalment el punt es va retirar, perquè el suport d’ERC no hagués estat suficient per aprovar-lo. En la mateixa línia, també es va ajornar la discussió del repartiment dels representants als òrgans municipals i supramunicipals.

La retirada d’aquests dos punts va ser criticada, especialment pel portaveu de Convergència, Xavier Peñarando, que va retreure a l’alcalde que ara volgués posar en nòmina als regidors del govern. Per la seva part, el portaveu de Ciutadans, Josep Gabarra, va recordar al govern que estar en minoria l’obligava a negociar i ser dialogant. Per la seva part, l’alcalde va defensar que les mesures proposades suposaven una gestió més transparent i un estalvi global. Així mateix, va advertir a tots els grups que el bloqueig no era bo per a ningú i va emplaçar-los a buscar acords.

BUSCAR PER DIA

juliol 2015
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

BUSCAR PER MES

Arxius