El 7è Art De Talia 05/10/2015

El 7è art de Talia. Featured Image

EL SETÈ ART DE TALIA – núm. 486 – data d’emissió: 5-10-2015

  • ANIVERSARIS: 30 anys de la mort de Rock Hudson. Julie Andrews ha complert 80 anys. 55 anys de l’estrena a Broadway del musical Irma la Douce; 30 anys de l’estrena a Londres del musical Les Miserables. Aniversaris de 1940 (fa 75 anys – 2ª part): Principals films americans estrenats.
  • ESTRENES DE TEATRE:  Critiques de: Idiota (de/dir.: Jordi Casanovas. Al Teatre Auditori de Ripollet, dia 16/10). Ciara (de David Harrower. Dirs.: Andrés Lima i Martí Torras Mayneris (Akàdemia Teatre).El desvetllament d’una papallona nocturna (adaptació i dir.: Eles Alavedra. Sala Atrium). Caixes (de Marc Artigau. Dir.: Montse Rodriguez. Sala Flyhard). Escenas de la vida conyugal (d’Ingmar Bergman. Dir.: Norma Aleandro. Teatre Tívoli). Amor i Shakespeare (dramatúrgia. Guillem Jordi Graells. Dir.: Josep Maria Mestres. Teatre Poliorama).  Cartellera de Teatre: Ripollet; Sant Cugat del Vallès, Cerdanyola del Vallès; Barcelona, Temporada Alta de Girona.
  • L’HORA DELS ADÉUS:  Morts de: Henning Mankell; Brian Friel, Ana Diosdado i John Guillermin.
  • ESTRENES DE CINEMA: Films no vistos: Marco Macao; No estamos solos i El precio de la fama. Crítiques dels films:  Regresión (Alejandro Amenábar); Lejos de los hombres (David Oelhoffen); El apóstata (Federico Veiroj); Oda a mi padre (J. K Youn); Jack (Edward Berger), Hitman – agente 47 (Alexander Bach). Retorn a la cartellera de Loreak (Jon Garaño i José Maria Goenada. Pre-seleccionada al premi Oscar).Repàs de la cartellera: A Cerdanyola, recuperació dels films: Lío en Broadway (Peter Bogdanovich); Todo saldrá bien (Wim Wenders) i Elsa & Fred (Michael Radford). Xicsnefils, Cine-Club UES – Sabadell. Sant Cugat. Phenomena. Filmoteca. Festival de Cinema Colombià. El documental del mes. 48ª edició del Festival de Cinema Fantàstic de Sitges.
  • TEMES MUSICALS:  Dels musicals següents:  Irma la Douce (Música i lletra de Marguerite Monnot. Tema Irma la Douce, cantat per Elisabeth Seal. Original Broadway Cast 1960). Les Miserables (de Claude Michel Schönberg i Alain Boublil. Lletres angleses: Herbert Kretzmer. Temes: Do You Hear the People Sing? I One Day More (original London cast. 1985). Bandes sonores originals dels films següents: Escrito sobre el viento (cançó Written on the Wind, música de Victor Young, lletra de Sammy Cahn. Cantat per The Four Aces). Mary Poppins (tema A Sponful of Sugar; compost per Richard M. Sherman i Robert B. Sherman; cantat per Julie Andrews i els nens); Los otros (música de Alejandro Amenábar), El coloso en llamas (música de John Williams), Fievel y el nuevo mundo (cançó: Somewhere Out There (música de James Horner i Barry Man. Lletra de Cynhtia Weil. Cantat per Linda Rondstadt). Pinocho (producció de Disney. Cançó: When You Wish Upon a Star (de Ned Washington i Leigh Harline, cançó guanyadora de l’Oscar el 1940). S’anuncia tema de Rebecca però per error surt El crepúsculo de los dioses (música de Frank Waxman).