Menu
Ple Municipal 25/02/2016

El Ple municipal d’aquest dijous, 18 de febrer, va aprovar inicialment el Pressupost per a aquest 2016. Enguany, el consistori comptarà amb un pressupost de 28.933.653,21 euros, pràcticament milió i mig d’euros més que l’any passat. L’equip de govern ha apostat per incrementar les partides d’Ocupació i Cultura, a més de dotar de 150.000 euros a un Pla de Xoc Social, per pal·liar els efectes de la crisi. Així doncs, el Patronat Municipal de Cultura tindrà un pressupost de 1.357.670,45 €. El pressupost del Patronat d’Esports queda en 2.721.886,09 euros, i el Patronat d’Ocupació tindrà 1.079.206,50 €. La proposta del Govern va rebre el vot favorable de Decidim i d’ERC-JxR, l’abstenció de Ciutadans i els vots contraris de CiU, PP i PSC.

Els grups que van votar en contra van criticar que els pressupostos arribaven tard, que eren continuïstes i que no eren participatius. A més, es van criticar algunes partides, com les reservades a estudis per futures inversions o mig milió reservat a l’arranjament de la llera del riu Ripoll. La regidora d’Hisenda Pilar Castillejo va admetre que no eren participatius, però que sí era la primera vegada que l’Ajuntament havia informat a la ciutadania dels pressupostos abans de la seva aprovació; i va afegir que en algunes partides era continuïsta perquè hi havia despeses semblants a l’any passat, tot i així amb aquestes xifres l’equip de govern podia complir amb alguns dels seus compromisos, com és el Pla de Xoc Social.

Respecte algunes partides com, per exemple, l’arranjament de la llera del riu Ripoll, l’alcalde José María Osuna va ser contundent en afirmar que és responsabilitat de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), però que el consistori s’havia trobat “un mur”. La importància d’aquesta reforma i la seva reivindicació des de fa anys obligava l’equip de govern a reservar una partida per començar els treballs que s’hauran de fer en el futur.

Des d’ERC es van defensar aquestes xifres, tot i que es van demanar més mesures socials i participació, i van advertir que era un vot de confiança, però no un xec en blanc. Paraules semblants van utilitzar des de Ciutadans, que van admetre que no són anys fàcils per quadrar els comptes i poder fer inversió social.

Per altra banda, també es van aprovar les tres mocions que es van presentar. Ciutadans va presentar una moció per limitar l’acumulació de càrrecs polítics, que va rebre el vot favorable de PSC, l’abstenció de Decidim, PP i ERC, i el vot contrari de CiU. També va tirar endavant la moció de Decidim per a l’adhesió al manifest a favor de l’escola pública, amb el vot favorable de Decidim, ERC, Ciutadans i PSC, i l’abstenció de CiU i PP. El Ple va aprovar per unanimitat una moció contra el tancament de la planta de Delphi a Sant Cugat i de suport a la trentena de treballadors de Ripollet que es veuen afectats, i que ahir van ser presents a la sala de plens de l’Ajuntament.

Durant el Ple també va tirar endavant l’extinció i el rescat de la concessió d’una parada del Mercat Municipal, que havia estat tancada sense causa justificada durant més de 3 mesos. L’alcalde José M. Osuna va assenyalar que aquesta mesura s’emmarca en la idea de l’equip de govern de promoure la reactivació del Mercat i la reobertura de parades tancades. En la sessió, el PSC va preguntar sobre una informació que havia corregut molt aquests darrers dies a les xarxes socials i que apuntaven a la construcció d’un gran campus universitari entre els termes municipals de Ripollet i Montcada i Reixac. Osuna va explicar que l’alcaldessa de Montcada l’havia informat que es va reunir amb un suposat inversor ja fa temps, però que la proposta no presentava cap documentació precisa ni concreta. Tanmateix es va comprometre a informar els altres grups municipals si hi havia novetats respecte a aquest tema.

La Regidora de Polítiques de Gènere i Feminismes, Mònica Laborda, va llegir durant la sessió plenària el Manifest del 8 de Març amb motiu del Dia Internacional de les Dones.

BUSCAR PER DIA

febrer 2016
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29  

BUSCAR PER MES

Arxius