El 7è Art De Talia 04/04/2016

El 7è art de Talia. Featured Image

EL SETÈ ART DE TALIA – num. 505 – data d’emissió: 4-4-2016

  • ANIVERSARIS: Avui fa 45 anys de l’estrena a Broadway del musical Follies. Demà es cumpleix el primer centenari del naixement de l’actor Gregory Peck. 50 anys de l’estrena a Broadway del musical It’s a Bird, It’s a Plane…it’s Superman. Dia 9 d’abril finalitzen les funcions del musical Billy Elliott a Londres, després de 11 anys en cartellera.
  • ESTRENES DE CINEMA: Films no vistos:El pregón; Altamira; Mi gran boda griega 2; Resucitado; El infierno verde; La pasión de Port Talbot; Norman del Norte; Hermanísimas; Agente contrainteligente i We Come Friends. Crítiques dels films: Kiki el amor se hace (Paco León); Luces de Paris (Marc Fitoussi); Primavera en Normandia (Anne Fontaine); Madame Marguerite (Xavier Giannoli); O los 3 o ninguno (Kheiron); Hitchcock / Truffaut (Kent Jones); El recuerdo de Marnie (Hiromasa Yonebayashi); El cuento de la princesa Kaguya (Isao Takahata); Nuestra hermana pequeña (Hirokazu Kore-eda); La modista (Jocelyn Moorhouse); Orgullo + Prejuicio + Zombies (Burr Steers); El regalo (Joel Edgerton); Calle Cloverfield 10 (Dan Trachtenenberg); Batman v Superman: El amanecer de la justícia (Zack Snyder); avanç: Julieta (Pedro Almodóvar). Repàs cartellera: Ripollet,Cerdanyola, Sant Cugat, Sabadell, Verdi, Boliche, Texas, Serializados, Mostra de Cinema de Lleida.
  • L’HORA DELS ADÉUS: Mort de Carles Flavià; Chus Lampreave, Francisco Algora, Frank Sinatra Jr., Keith Emerson, Douglas Wilmer, Ken Adam, Manolo Tena i Gato Barbieri.
  • ESTRENES DE TEATRE: Crítiques de les obres: Cosas que se olvidan fácilmente (de Xavier Bovés. Mercat de les Flors); La crida (de/dir.: Ferran Joanmiquel. La Seca). Watching Peeping Tom (de Àlex i Alicia Gorina Dir.: Alicia Gorina. La Seca – Espai Brossa); El recanvi (de Roger Peña. Dir.: Mario Gas. Teatre Borràs). Hamlet (de William Shakespeare. Dir.:Pau Carrió. Teatre Lliure –Gràcia). Tots som Anna Allen (musical de Splac. Text de Pau Olivé. Dir.: Joan Olivé. Teatre Almeria). Avanç obres vistes a comentar en el proper programa: Dansa d’agost; Les 3 germanes (deconstructing Tkekkov), Vespres de la Beata Verge, Don Joan, A teatro con Eduardo i Homes Foscos. Repàs de cartellera: Ripollet, Cerdanyola del Vallès, Viladecans, Sant Cugat, Barcelona. Noticia: Premis de la Crítica teatral de Barcelona.
  • TEMES MUSICALS: Dels musicals següents: Follies (lletra i música de Stephen Sondheim. Temes: Prologue – Beautiful Girls; I’m Still Here (cantat per Yvonne de Carlo) i Could I Leave You? (cantat per Alexis Smith). Original Broadway cast 1971). It’s a Bird, It’s a Plane…. It’s Superman (música de Charles Strousse, lletra de Lee Adams. Tema: It’s Superman (original Broadway cast,1966). Tots som Anna Allen (música de Splac. Temes: Jo ja no soc aquella i La gran Anna Allen. Original Barcelona cast, 2016). Billy Elliott (música d’Elton John; lletres de Lee Hall. Temes. Expressing Yourself i Merry Christmas Maggie Thatcher (original London cast). De les bandes sonores originals dels films següents: Julieta (música d’Alberto Iglesias. Tema: La tela roja); Matar un ruiseñor (música d’Elmer Bernstein. Tema: Main Tittle). Inferno (música de Keith Emerson. Tema: Main Tittle): El último tango en Paris (música de Gato Barbieri. Tema principal).