El 7è Art De Talia 03/10/2016

El 7è art de Talia. Featured Image

EL SETÈ ART DE TALIA  – núm. 522 – data d’emissió: 3-10-2016

  • ANIVERSARIS:      Avui fa 75 anys de l’estrena del film El halcón maltés. Demà Susan Sarandon compleix 70 anys. 80 anys del naixement de Jim Henson.  65 anys de l’estrena a Broadway del musical A Tree Grows in Brooklyn.
  • L’ENTREVISTA DEL DIA:  Amb Oriol Olivé, de l’Associació d’Espectadors del Teatre del Mercat Vell: presentació de la 23ª temporada (1er. trimestre).
  • ESTRENES DE CINEMA:    Crítiques dels films:   Elle (Paul Verhoeven); Captain Fantastic (Matt Ross); Vientos de La Habana (Félix Viscarret); Neruda (Pablo Larraín) i El hogar de Miss Peregrine para niños peculiares (Tim Burton). Films no vistos i estrenats: Cigüeñas; El tiempo de los monstruos; Spain in a Day; La vaca; Sing Street; M. S. Dhony: The Untold Story; Juegos de família; La reconquista i Nikka Zaidar. Notícies: Separacions de Brad Pitt i Angelina Jolie i Naomi Watts i Liev Schreiber. Inici del Festival Internacional de  Cinema Fantàstic de Sitges (49 edició). Festival Rueda (als Texas). Cartellera: Cerdanyola, Verdi, Phenomena, Filmoteca.
  • ESTRENES DE TEATRE: Crítiques de les obres:  Cinco tonos de color azul (de Proyecto Azul. Dir.: Paula Ribó. Sala Atrium). La luz más oscura (de/dir.: Sergi Vizcaino. Club Capitol. Sala Pepe Rubianes). L’aplec del Remei (de Josep Anselm Clavé. Dramatúrgia: Josep M. Miró. Dir.: “Wanda Pitrowska” (Xavier Albertí. TNC- Sala Gran). Kilómetres (de Marilia Samper i Meritxell Yanes. Dir.: Marilia Samper. Sala Beckett). Apunt puntual: Scaramouche (comentari setmana vinent). Repàs cartellera: Ripollet, Manresa, Sant Cugat, Viladecans, Barcelona, Temporada Alta de Girona.
  • TEMES MUSICALS: De les bandes sonores originals dels films següents (1 tema de cada): El halcón maltés (música d’Adolph Deutsch, tema: Main Title); The Rocky Horror Picture Show (música i lletres: Richard O’Brien. Cançó: Touch-a; Touch-a, Touch-A, Touch-me, cantada per Susan Sarandon i altres membres del film). Cristal Oscuro (música Trevor Jones. Tema: Overture). El gran golpe de los Teleñecos (música i lletres de Joe Raposo. Tema: The First Time It Happens, cantat per Jim Henson, Frank Oz i altres).Star Trek: Más allà (cançó: Sledgehammer, de i cantada per Rihanna). Dels musicals. A Tree Grows in Brooklyn (música d’Arthur Schwartz. Lletres de Dorothy Fields. 3 temes. Original Broadway cast, 1951). Billy Elliot (música d’Elton John. Lletres de Lee Hall. Tema: Grand Ma Song. Original London cast. Per un record musical de la intèrpret, l’actriu Ann Emery, recentment desapareguda).