El 7è Art De Talia 21/11/2016

El 7è art de Talia. Featured Image

EL SETÈ ART DE TALIA  – núm. 529 – data d’emissió: 21-11-2016

  • ANIVERSARIS:   75 anys de l’estrena del film 49th Parallel de Michael Powell. 90 anys de l’estrena del musical Oh, Kay!Records musicals de  Marni Dixon, Curtis Hanson, John McMartin i Andrzej Wadja.
  • ESTRENES DE TEATRE: Crítiques de les obres: L’avar (de Moliere. Adap. Jordi Bertran.Dir.: Olivier Benoit i Miquel Gallardo. Teatre Auditori de Ripollet). Le nozze di Figaro (opera de Wolfgang Amadeus Mozart, amb llibret de Lorenzo da Ponte. Dir.: Lluís Pasqual.  Gran Teatre del Liceu). Les Benignes (de Jonathan Littell. Dir: Guy Cassiers. Teatre Municipal de Girona. Festival Temporada Alta). Concert: Michael Feinstein canta Sinatra (amb l’Orquestra Simfònica del Vallès. I peces d’Aaron Copland i Leonard Bernstein. Palau de la Música).Repàs cartellera: Ripollet; Sant Cugat del Vallès, Sabadell, Viladecans, Barcelona, Temporada Alta de Girona.
  • ESTRENES DE CINEMA:    Crítiques dels films: No culpes al karma de lo que te pasa por gilipollas (Maria Ripoll); La llegada (Denis Villeneuve);Animales fantásticos y donde encontrarlos (David Yates) i American Honey (Andrea Arnold). Altres films estrenats i no vistos: In the Same Boat; Chevalier; El extraño; Como reinas; La isla del viento; Oh, quina joia!; Midnight Special;Omega;  La doctora de Brest; Un traïdor como los nuestros; Amor y amistad; Yo soy el pueblo i Tamara i la catarina. Cartellera:  Cerdanyola del Vallès; Sabadell; Sant Cugat del Vallès, Boliche,Verdi, Texas, Phenomena, Filmoteca.
  • L’OPINIÓ DE RAMON OLIVER: Crítica del film: La mort de Lluís XIV d’Albert Serra i comentari de la visita de Jean-Pierre Léaud a la Filmoteca
  • TEMES MUSICALS: De les les bandes sonores del films següents:El rey y yo (música de Richard Rodgers. Lletres d’Oscar Hammerstein II. Cançó: I Whistle a Happy Tune. Cantada per Marni Dixon): L. A. Confidential (música de Jerry Goldsmith): 49th Parallel (música de Vaugh Williams); American Honey (cancó: I Hate Hate (But I Love Love, de i cantada per Razzy Bailey). No culpes al karma de lo que te pasa por gilipollas (cançó: Busy Busy de Simon Smith). El hombre de hierro (música d’Andrzej Korzynski). Noches en la ciudad (música de Cy Coleman. Lletres de Dorothy Fields. Tema: Sweet Charity, cantat per John McMartin). Dels musicals: Oh, Kay (música de George Gershwin, Lletres d’Ira Gershwin. Tema: Someone To Watch Over Me,cantat per Ella Fitzgerald). On the Town (música de Leonard Bernstein, tema instrumental): Molt soroll per no res (tema: Let’s Do It (música i lletra de Cole Porter. Versió catalana. TNC-Barcelona). Cançó: Luck Be A Lady / All I Need Is the Girl (primer amb música i lletra de Frank Loesser, del musical Guys and Dolls. El segon, del musical Gypsy. Música de Jule Styne. Lletra de Stephen Sondheim. Cantat per Michael Feinstein.