Skip to content
Menu
Ple Municipal 24/11/2016

El Ple Ordinari d’aquest mes, celebrat dijous 24 de novembre, va aprovar delegar a l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona la recaptació de diversos impostos i taxes municipals com l’impost de construccions, instal·lacions i obres, o les taxes de guals i del cementiri, entre altres.

La regidora d’Hisenda, Pilar Castillejo, va explicar que es delega a la Diputació només la recaptació d’aquests impostos i taxes i no la gestió, tal com es va fer en el seu dia amb l’IBI o l’IAE. Aquesta cessió, segons la regidora, significa un import per a l’Ajuntament de l’1,15% del que es recapti, xifra que representarien uns 170.900 euros en l’exercici del 2015.

A més, Castillejo va apuntar que aquesta cessió també permet recuperar tres treballadors municipals que fins ara estaven treballant per a l’Organisme de Gestió Tributària i que ara es podrien destinar a altres tasques, com l’Oficina d’Habitatge.

Malgrat que el punt va comptar amb el vot favorable de tots els partits i l’abstenció d’ERC i el PSC, formacions com el PP, el PSC o C’s van acusar l’equip de govern d’incoherència perquè en l’anterior legislatura la mateixa Castillejo es va mostrar contrària a una operació similar, i també perquè aquesta cessió la interpreten com una externalització, precisament el que l’equip de govern vol evitar amb la gestió de l’aigua.

Castillejo va replicar assegurant que el que ara es delega és la recaptació d’uns impostos i taxes, i no la gestió, tal com es va fer la passada legislatura amb l’IBI i l’IAE, per la qual cosa no hi hauria contradicció. Tampoc hi hauria externalització, perquè la cessió es fa a un ens públic que també és Administració, segons va subratllar la regidora d’Hisenda.

Un punt de l’ordre del dia que sí que es va aprovar per unanimitat va ser el de l’extinció de contracte d’uns terrenys municipals al costat de la C-58, al sector Baricentro, els quals estaven llogats a una empresa de publicitat exterior. La intenció de l’Ajuntament és tornar a licitar els terrenys.

En l’ordre del dia també hi havia la modificació de la plantilla del personal del Patronat Municipal de Cultura, punt que va tenir el suport favorable de tots els grups i l’abstenció del PSC.

Pel que fa a les mocions, el Ple va aprovar la proposta del PSC de posar en marxa les fonts ornamentals del municipi. La moció va tenir el suport de tots els partits però el vot en contra d’ERC i Decidim. Tant la regidora independentista, Lurdes Serra, com el regidor de Medi Ambient, Ramiro Moldes, van al·legar que posar en funcionament aquestes fonts suposa un cost molt elevat per a l’Ajuntament.

En aquest sentit, l’alcalde, José María Osuna, va apuntar que cap font es posarà en funcionament si no hi ha prou garanties sanitàries, cosa per a la qual l’Ajuntament no disposa ni de recursos econòmics ni de personal.

Una altra moció presentada pel PSC i que va tenir llum verda del Plenari era la que feia referència a l’eliminació de les llistes d’espera per al servei de teleassistència. La moció va comptar amb els vots favorables de tots els partits però amb l’abstenció d’ERC i Decidim. La regidora de Serveis Socials, Reyes Muñoz, va acusar els socialistes de “populistes i oportunistes”.

Segons Muñoz, la llista d’espera actual per a la teleassistència és d’unes 20 persones, molt lluny de les més de 80 que van apuntar els socialistes (i que apareix a la web municipal). La regidora va afegir que es tracta d’una llista d’espera “en constant moviment”, i que cada mes aconsegueixen el servei entre cinc i sis persones.

També es va aprovar amb el suport de l’oposició va ser la presentada per CiU per renovar el Reglament Orgànic Municipal que inclogui mecanisme de participació ciutadana. La moció va tenir dels vots favorables de tots els grups, menys el PP, que es va abstenir, i ERC i Decidim, que es van posicionar en contra.

Tant Lurdes Serra com David Fontanals, regidor de Participació, van criticar que la poca ambició de les reformes que demanava CiU. En aquest sentit, Fontanals va apuntar que l’equip de govern ja disposa d’eines de participació ciutadana com les audiències públiques o els pressupostos participatius.

Una moció que va comptar amb el consens general va ser la presentada per Ciutadans en la qual es demana a la Generalitat una dotació pressupostària per a millorar les escoles bressol municipal. La moció va tenir el vot favorable de tots els grups i l’abstenció d’ERC.

La moció que es va aprovar per unanimitat va ser la presentada per Decidim per a l’aplicació de mesures locals en matèria de drets humans i igualtat de gènere. En canvi, la moció presentada per CiU, ERC i Decidim de suport als encausats pel procés independentista va tenir el suport de la regidora no adscrita, Mònica Laborda, però el vot contrari de PSC, PP i C’s.

L’única moció que no es va aprovar va ser la presentada per Decidim de reprovació del transfuguisme. La moció, feta a mesura per a la regidora Mònica Laborda, va tenir el vot contrari de totes les formacions i l’abstenció del PP. Només ERC hi va votar a favor. Laborda va fer una encesa defensa de la legalitat de la seva postura i va denunciar que Decidim fes servir el Ple “per fer-me callar”.

Precisament, Mònica Laborda va retirar les seves dues mocions. Una sobre drets humans perquè era molt similar a la de Decidim, i una altra sobre mesures mediambientals que ja es porten a terme.

BUSCAR PER DIA

novembre 2016
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

BUSCAR PER MES

Arxius