El 7è Art De Talia 05/12/2016

El 7è art de Talia. Featured Image

EL SETÈ ART DE TALIA  – núm. 531 – data d’emissió: 5-12-2016

  • ANIVERSARIS:   El 9 de desembre Kirk Douglas complirà 100 anys. 65 anys de l’estrena del musical Paint Your Wagon.
  • ESTRENES DE TEATRE: Crítiques de les obres:  La pipa de la pau (d’Alicia Muñoz. Dir.: Miquel Murga. Versus Teatre). L’home sense veu (De / dir.: Claudia Cedó – Sala Flyhard). Quitapenas (de/dir.: Pedro Paiva. Versus Teatre). Un obús al cor (de Wajdi Mouawad. Dir.: Oriol Broggi i Ferran Utzet. Biblioteca de Catalunya). La desaparició de Wendy (de Josep Maria Benet i Jornet. Dir.: Oriol Broggi. Sala Beckett. Sala Gran). Les cadires (d’Eugene Ionesco. Dir.: Glòria Balañà. Teatre Akadèmia). El despertar de la primavera (musical de Steven Sater i Duncan Sheik. Adaptació catalana de David Pintó. Dir.: Marc Vilavella. Teatre Gaudí).  Repàs cartellera: Ripollet; Sant Cugat del Vallès, Terrassa, Viladecans i Barcelona. Noticia. Francesc Casadesús, nou director del Festival Grec de Bcn.
  • ESTRENES DE CINEMA:    Crítiques dels films: La doctora de Brest (Emmanuelle Bercot); La doncella (Pan Chan-Wook); Los exámenes (Christian Mungiu); Bar Bahar (Maysaloun Hamoud); Animales nocturnos (Tom Ford), Aliados (Robert Zemeckis) i The Neon Demon (Nicolas Winding Refn). Altres films estrenats i no vistos: Aloys; El perdut; La millor opció; La pasión de Agugustine; Madre solo hay una; Maria conversa; 1898: los últimos de Filipinas; Ranas; Ribbit; Rotas; Vaiana i Villaviciosa de al lado. Repàs cartellera: Barcelona (homenatge a Bigas Luna en el Texas. Verdi. Phenomena. Filmoteca.
  • TEMES MUSICALS: De les les bandes sonores del films següents:20.000 leguas de viaje submarino (cançó: A Whale in Tale, música i lletra de Norman Gimbel i Al Hoffman. Canta: Kirk Douglas): Espartaco (música d’Alex North, temes: Main Title i Love Theme). Senderos de gloria (música de Gerald Fried. Tema: The Night Patrol). El loco del pelo rojo (música de Miklos Rozsa. Tema: Suite). Ulysses (música d’Alessandro Cicognini. 1 tema). Dos semanas de  otra ciudad (música de David Raksin. 1 tema).La sombra de un gigante (música d’Elmer Bernstein, 1 tema), Primera victoria (música de Jerry Goldsmith, 1 tema), ¿Arde Paris? (música de Maurice Jarre, 1 tema).Dels musicals: Paint Your Wagon (Música de Frederick Loewe i lletra d’Alan Jay Lerner. Tema: Wanderin Star (cantat per Tim Rice & Cantabile. Gala homenatge a Alan Jay Lerner, 1987). El despertar de la primavera (música de Steven Sater i Duncan Sheik. Temes: Medley (versió catalana de David Pintó) i temes: I Believe i The Song of Purple Summer (original Broadway cast). Gente Bien(musical de La Cubana, a partir de la obra de Santiago Rusiñol. Tema: Un títol nobiliari. Original Barcelona cast, 2016). Fragment d’un espectacle de Los Modernos amb participació de Pedro Paiva.