El 7è Art De Talia 20/11/2017

El 7è art de Talia. Featured Image

EL SETÈ ART DE TALIA – núm. 564 – data d’emissió: 20-11-2017

  • ANIVERSARIS: 80 anys de l’estrena del film Señorita en desgracia. 105 anys de l’estrena del musical The Red Petticoat. Centenari d’Ella Fitzgerald.
  • ESTRENES DE CINEMA: Crítiques dels filmsMusa (Jaume Balagueró); El autor (Manuel Martín Cuenca); Spoor (El rastro) (Agnieszka Holland); Jupiter’s Moon (Kornel Mundruczó); Hacia la luz (Naomi Kawase); Feliz dia de tu muerte (Christopher Landon) i Thor: Ragnarok (Taika Waititi). Films estrenats i no vistosCon los brazos abiertosConstructing Albert; El vientre de EuropaLos nadieLiga de la JustíciaMedidas extremas; Pura vidaLa isla de los monstruos i Una razón para vivirRepàs cartellera: Ripollet (Zombie Walk); Xicsnefils (Cerdanyola del Vallès); Phenomena; Filmoteca; Verdi, Boliche; Espai Brossa; Texas (VI Marató de cinema de Terror); El Meu Primer Festival; Festival de Cinema Espiritual i Festival Zoom d’Igualada. Notícies: últims escàndols d’assetjament sexual al món del cinema: Kevin Spacey, Jeffrey Tambor, Matthew Weiner; Charlie Sheen; To Sizemore, Louis C.K, Dramaten d’Estocolm, etc.
  • ESTRENES DE TEATRECrítiques de les obresGrensgeval (El cas de la frontera) (Text d’Elfriede Jelinek. Dir.: Guy Cassiers. Teatre Municipal de Girona. Festival Temporada Alta). Perra de Nadie (Creació i interpretació: Marta Carrasco. La Seca – Espai Brossa). Reina Juana (d’Ernesto Caballero. Dir.: Gerardo Vera. Teatre Borràs). Repàs de cartellera: Ripollet, Cerdanyola del Vallès, Sant Cugat del Vallès, Viladecans; l’Hospitalet de Llobregat, Barcelona, Temporada Alta de Girona. Repàs cartellera de Londres (2ª part): Musicals Motown (Teatre Shafttesbury) i Young Frankenstein (Garrick Theater).
  • TEMES MUSICALS: Dels musicals següentsMotown (temes: Where Did Our Love Go / Stop! In The Name of GodMy Girl; I Heard It Through the GrapewineI Want You Back / ABC / The Love You SaveReach Out and TouchHappy Birthday / Signed, Sealed,Delivered in Yours i Ain’t No Mountain High Enoug (autors varis. Intèrprets varis. Original Broadway cast,  2013). Young Frankenstein (Música i lletres de Mel Brooks. Temes: Brain; Please Don’t Touch MeTogether Again i Roll in the Hay (intèrprets varis del Original Broadway cast,2007);  The Red Petticoat (Música de Jerome Kern. Tema: Since The Days of Grand Mama (cantat per Annie Sciolla). Showboat (Música de Jerome Kern. Lletres d’Oscar Hammerstein II. Tema: Can’t Help Lovin Dat Man , cantat per Ella Fitzgerald). De les bandes sonores originals dels films següentsEl autor (cançó: La vida(composta i cantada per José Luis Perales). Señorita en desgracia (Música de George Gershwin. Lletres d’Ira Gershwin. Temes: A Foggy Day i Nice Work It You Can Get It(cantats per Fred Astaire).  Swing Time (música de Jerome Kern. Lletra de Dorothy Fields. Tema: A  Fine Romance (cantat per Ella Fitzgerald. No original de la banda sonora).