Skip to content
Menu
Ple Municipal 30/11/2017

L’Ajuntament de Ripollet va celebrar un nou Ple Ordinari el dijous 30 de novembre, amb sis punts a l’ordre del dia. Entre els acords, destaca l’aprovació inicial del nou Reglament del Defensor del Ciutadà de Ripollet, que va ser aprovat amb l’abstenció de la regidora no adscrita Mònica Laborda, PDeCAT, PP i Ciutadans, mentre que PSC i ERC van votar a favor.

Aquesta modificació del reglament permetrà que es pugui obrir un període d’al·legacions perquè tothom pugui presentar-se per cobrir el càrrec de defensor del ciutadà. També s’hi recull que el defensor faci una rotació per diferents barris i que no estigui en un lloc fix com ara, perquè la gent conegui la figura del Defensor del Ciutadà i li pugui explicar les seves preocupacions i propostes. Entre les abstencions, la regidora adscrita, Mònica Laborda, va explicar que volia veure com es desenvolupava tot, ja que el reglament és de moment una aprovació inicial. Des del PDeCAT, es va dir que primer volien veure les al·legacions i després ja es posicionarien de manera definitiva.

S’aprova un expedient de modificació de crèdits

Entre els punts que es van tractar al Ple, també hi havia un expedient de modificació de crèdits per un import total de 300.000 euros, que es va aprovar amb els vots favorables de Mònica Laborda i ERC, abstenció del PDeCAT, Ciutadans i PSC i vot contrari del PP. Aquesta modificació de crèdits permetrà que els sobrants d’altres inversions es puguin incorporar a diferents partides. Així, es posaran dues marquesines de bus al carrer de València i a la carretera de Barcelona, dels sobrants de la inversió en papereres pipi can. També es realitzarà un carril bici a l’avinguda del Riu Ripoll, amb la subvenció de l’Àrea Metropolitana, que després serà retornada. A més, s’aportaran més ingressos al Patronat Municipal de Cultura i també per a un nou climatitzador al Centre Cultural.

Des del PP, Víctor Diéguez va expressar el seu desacord amb la quantitat dels pressupostos i va dir que “les modificacions de crèdit han de ser decisions del govern i no dels funcionaris”. La tinenta d’alcalde, Pilar Castillejo, responia a Víctor Diéguez dient que “totes les modificacions de crèdit porten incorporat un informe que sempre porta la signatura d’un tècnic”.

També es va aprovar provisionalment el PGM en la zona industrial ubicada al carrer Verge de Montserrat, amb els vots a favor de Mònica Laborda i PSC i l’abstenció de Pdecat, ERC, PP i Ciutadans. Des de Ciutadans, Francisco Javier Tapia mostrava els seus dubtes sobre aquesta modificació i es preguntava si, a més dels propietaris d’aquells terrenys, també beneficiaria els veïns de la zona.

D’altra banda, també es va aprovar la segona pròrroga del contracte administratiu de serveis de conservació, neteja i manteniment d’espais verds de Ripollet a l’empresa Jardinet, a l’espera de convocar una nova licitació. A favor hi van estar Laborda, PDeCAT, PP, Ciutadans i PSC i amb l’abstenció d’ERC.

Des del PDeCAT, Xavier Peñarando, es posicionava a favor de la pròrroga del contracte però es preguntava “per què hi ha serveis que es municipalitzen i d’altres que no”. La tinenta d’alcalde, Pilar Castillejo, responia que “fa 30 anys que els serveis municipals s’han estat donant a empreses privades i que és un sistema difícil de revertir”. També va explicar que es tracta d’una pròrroga i no d’una licitació i que per això no s’ha fet cap estudi de moment.

Com a últim punt, es va aprovar la renúncia a la concessió de les parades del mercat municipal, amb els vots a favor de la regidora no adscrita, ERC, PP i PSC i amb les abstencions del PDeCAT i Ciutadans.

BUSCAR PER DIA

novembre 2017
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

BUSCAR PER MES

Arxius