Skip to content
Menu
Ple Municipal 07/11/2018

El dimecres, dia 7, a les 19h30 de la tarda, es va celebrar el ple extraordinari per aprovar les ordenances municipals 2019. L’encarregada de presentar les novetats va ser la regidora d’Hisenda, Pilar Castillejo, que va destacar les millores per al servei de teleassistència i la rebaixa d’un 2,5% de l’IBI, que suposarà una reducció d’uns 200.000 € en matèria d’ingressos per a l’Ajuntament de Ripollet.

A més, s’ha introduït un augment del 2,5% sobre l’impost de vehicles de motor, una modificació per fomentar les instal·lacions de carregadors elèctrics als edifiics, l’eliminació del cobrament de la plusvàlua per aquells tercers que puguin demostrar que han venut propietats amb pèrdues, i les noves taxes relacionades amb la cuina del mercat i les infraccions de trànsit.

Les ordenances es van aprovar en primera ronda amb el vot positiu del govern de Decidim, l’abstenció d’Esquerra Republicana, Partit Socialista, Partit Popular i la regidora no adscrita Mònica Laborda; i el vot negatiu de Ciutadans. Laborda va lamentar que “no hi va haver prou temps entre la presentació de les ordenances i el ple extraordinari”, de manera que els partits de l’oposició no van tenir temps d’estudiar els canvis en profunditat.

Lurdes Serra, del grup municipal d’Esquerra Republicana, va considerar que les millores “no són les ordenances progressives que des del principi s’exigia”, i que no veien bé “abaixar impostos sense un objectiu concret”.Víctor Diéguez, portaveu del Partit Popular, va acusar el govern de Decidim de celebrar “el seu primer acte electoral”, i es va queixar de la pujada de l’impost de vehicles, perquè considera que “no és un municipi que pugui presumir d’un transport públic”.

Josep Gabarra, del grup municipal de Ciutadans, va considerar que la baixada s’hagués hagut de fer abans, i va expressar que ell creu que el nou impost metropolità ocuparà l’espai que deixa la baixada de l’IBI. Luís Tirado, del Partit Socialista de Catalunya, va lamentar el que des del seu partit creuen que és una tardança a l’hora d’abaixar els impostos, però celebren que s’hagi arribat a aplicar.

L’alcalde de Ripollet, José M. Osuna, va expressar la dificultat d’obtenir majories clares a l’hora de pactar unes ordenances en el passat, i va lamentar no haver pogut arribar a unes polítiques més redistributives, però va expressar satisfacció per haver aconseguit tirar-les endavant.

BUSCAR PER DIA

novembre 2018
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

BUSCAR PER MES

Arxius