Skip to content
Menu
Ple Municipal 25/07/2019

El Ple Municipal va aprovar, en la primera sessió ordinària de la legislatura, ahir 25 de juliol, iniciar la tramitació de la dissolució dels patronats municipals de Cultura, Esports i Ocupació. A partir de gener de 2020, el seu personal s’integrarà a la plantilla municipal. L’objectiu del canvi és una organització més simplificada, eficaç i transparent. Es va aprovar amb el vot favorable del govern de Decidim, PSC, Ciutadans i ERC i l’única abstenció de SOM Ripollet. Podeu trobar més informació sobre la dissolució dels patronats a aquest enllaç.

Al Ple del 25 de juliol també es va fer el primer pas per a la reactivació de municipalització de l’aigua, frustrada la passada legislatura. En aquest sentit, es va aprovar la creació d’una comissió d’estudi per a la municipalització amb el vot favorable de Decidim i Esquerra, el vot negatiu de Ciutadans i SOM Ripollet i l’abstenció del grup socialista. En relació a l’aigua, hi va haver unanimitat en prorrogar el contracte actual amb Sorea, que acabava el pròxim 2 d’octubre, fins que es tingui la solució de continuïtat del servei. També es va aprovar integrar Ripollet a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública, amb els vots a favor també de Decidim i Esquerra i contraris de la resta de forces de l’oposició.

També es van aprovar la delegació en la Diputació de Barcelona de les funcions de recaptació del preu públic per la prestació dels serveis de l’Escola Municipal de música (per unanimitat), la modificació de la plantilla i la creació d’una nova plaça a Educació (amb el vot a favor de Decidim i el PSC, contrari de SOM Ripollet i l’abstenció de C’s i ERC), una modificació de crèdit per fer front a diferents despeses (amb el vot a favor de Decidim i ERC i les abstencions de la resta de forces), l’establiment de les festes locals l’any 2020 als dies 1 de juny (Segona Pasqua) i 31 d’agost (Festa Major) per unanimitat, la disposició dels terrenys limítrofs amb l’Escola El Martinet per transformar-lo en l’Institut Escola per unanimitat i l’acceptació de la renúncia de les parades del Mercat Municipal 16, 17 i de la 45 a la 50 (amb els vots a favor de Decidim, PSC, ERC i SOM i l’abstenció de C’s).

També es van aprovar les dues mocions presentades: la de Ciutadans, per instar a la prohibició de la caça a Mas Duran, va passar amb els vots favorables de totes les forces excepte ERC que es va abstenir, i la del PSC per instar al compliment de la Llei de Memòria Històrica també amb el vot favorable de tots els partits excepte Esquerra que s’hi va abstenir.

Finalment van aprovar-se per unanimitat dos punts que van entrar a l’ordre del dia per urgència: el primer, una modificació de crèdit per tal d’assumir els costos de mantenir en funcionament la línia 685 de bus durant el mes d’agost per un total de 13.000 €, el darrer, una altra modificació de crèdit per valor de 5.334,30 €, per resoldre el conveni amb la Societat Coral El Vallès amb el Patronat Municipal de Cultura.

BUSCAR PER DIA

juliol 2019
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

BUSCAR PER MES

Arxius