Skip to content
Menu
Ple Municipal 28/01/2021

El Ple municipal va aprovar per unanimitat el nou reglament de participació de l’ajuntament, realitzat amb el suport tècnic de la Diputació de Barcelona i l’empresa Momentum Lab.Segons el regidor de Participació, Sergio Linares, aquest document “és fruit d’un llarg treball que ja va començar durant la legislatura anterior”, fruit d’una anàlisi de les eines de participació existents i un procés participatiu. Aquest reglament agafa com a punt de partida el model publicat per la Diputació l’any 2017, adaptat a la realitat del municipi. Un cop publicat s’inicia un període de 30 dies hàbils d’exposició i alegacions. Per part de l’oposició, Josep Gabarra de Ciutadans va considerar que a Ripollet “ens hem dotat d’una bona eina de participació”.

També hi va haver unanimitat entre totes les forces del plenari per l’adhesió de l’Ajuntament a la Central de Contractació de la Federació Espanyola de Municipis i Provincies, que permetrà la contractació d’obres, serveis i subministraments. El darrer punt ordinari, el Text Refós de la modificació puntual del Pla General Metropolità PAU carrer Cot, corresponent als terrenys no edificats coneguts com La Trilla, va aprovar-se amb l’abstenció de PSC i Ciutadans i el vot favorable de la resta.

Al bloc de mocions, el ple va expressar per unanimitat el seu suport al món de la dansa i l’esport, amb una moció consensuada per totes les forces i presentada pel regidor de Cultura, Oriol Mor, que va posar en valor “la millora cultural i del benestar saludable pel municipi, sempre des de la vocació”. També hi va haver unanimitat al suport de la moció presentada pel PSC, que demanava un ple extraordinari per buscar solucions al problema de l’atur. El portaveu del grup socialista, Luis Tirado, va remarcar la importància de “crear un pacte de ciutat, amb tots els agents implicats i les forces polítiques per sortir d’una situació que portem patint massa temps”. La darrera moció, presentada per Decidim i que demanava la regulació del mercat elèctric, va rebre el suport de tots els grups excepte Ciutadans, que s’hi va abstenir. El regidor de Protecció del Medi, Èric Plata, va remarcar “l’increment del preu de la llum d’aquest mes de gener, amb l’arribada del fred, quan s’ha assolit el preu més alt de l’última dècada”. Josep Gabarra va justificar l’abstenció en què “estant d’acord amb el concepte, les formes són diferents”, impulsant “una reforma de la tarifa elèctrica”.

BUSCAR PER DIA

gener 2021
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

BUSCAR PER MES

Arxius