Dia Mundial de la Poesia 21/03/2022

Aquest dilluns, 21 de març, se celebra el Dia Mundial de la Poesia. L’Oficina de Català de Ripollet i Ripollet Ràdio s’hi sumen amb l’emissió d’un programa especial. Els alumnes del curs de català Bàsic 1 de matins han gravat el poema “Si puc”, del poeta català Gabriel Ferrater, que és el poema escollit per la Institució de les Lletres Catalanes per commemorar el Dia Mundial de la Poesia d’enguany. Hi han pres part en Daniel, l’Arame, la Nataly, la Layla, en Luis, la Valentina, la Karen, la Iliana, l’Ainhoa, la Saydi, la Gabriela i la Rosa.

Aquests alumnes tot just han iniciat l’aprenentatge del català, fa 2 mesos que hi han començat; per això, el seu esforç i iniciativa té encara més valor. Podreu escoltar i apreciar el català amb totes les sonoritats que ens aporten les llengües i els orígens diversos d’aquests alumnes: el Perú, el Senegal, Hondures, l’Equador, el Marroc, Colòmbia, El Salvador, Veneçuela, l’Uruguai i el País Basc.

Enguany, s’ha escollit el poema “Si puc” de Gabriel Ferrater perquè aquest 2022 se celebra el centenari del seu naixement i els 50 anys de la seva mort. A Ferrater se’l considera el primer poeta modern de la literatura catalana de postguerra i el que més va influir en els poetes posteriors.